Welkom bij Huisartsenpraktijk Reedijk

Wij zijn open voor nieuwe patiënten uit de Gemeente Bunnik.

 

Nieuwe gezichten in de praktijk:

Sinds eind september werken er twee nieuwe huisartsen in de praktijk,  Folkert van Oostveen en Stefanie van Saarloos.  We  namen afscheid van Ellen van der Vlies, die als waarneemster bij ons heeft gewerkt en met wie we heel fijn samengewerkt hebben. Daarnaast is Saskia van Raam als doktersassistente in dienst gekomen. Waarschijnlijk heeft u al kennis met haar gemaakt,  want zij werkte al wat langer bij ons als waarneemster.

De werkdruk en personele krapte in de huisartsenpraktijken blijft echter onveranderd hoog, waardoor  in geval van ziekte of vakanties van vaste medewerkers vervanging lastig te vinden is.  Het blijft soms een uitdaging om de continuïteit goed te waarborgen, maar we doen ons uiterste best.  Tip: Op veel vragen is ook het antwoord te vinden op de website Thuisarts.nl, de link vindt u hieronder.

Patiënten Portaal

Vanuit een beveiligde patiëntenomgeving kunt u uw herhaalrecepten aanvragen, een (medische) vraag (e-consult) aan een medewerker stellen en heeft u inzage in uw medisch dossier. U dient hiervoor een account aan te maken op ons Uw Zorg online Patiënten Portaal. Lees hieronder en ook in de menulijst meer over de Patiëntenomgeving.

 

Praktijkfolder

Spoed

Binnen praktijkuren:  (030) 6561204 en direct een 1 intoetsen.

Buiten praktijkuren: huisartsenpost 088 130 9680.

Levensbedreigende spoed: 112

Openingstijden

Op werkdagen is de praktijk geopend van 8.00-17.00 uur.

Wij werken alleen op afspraak.

Tussen 13.00 en 14.00 uur hebben wij lunchpauze maar is de huisarts wel bereikbaar. Wanneer u het algemene nummer draait wordt u via keuze 1 direct doorgeschakeld naar doktersdienst, welke de huisarts zal oproepen.

Telefonische Bereikbaarheid

algemeen: (030) 6561204.
spoed: idem,  en direct een 1 intoetsen.

Om een afspraak te maken, uitslagen op te vragen, een terugbelafspraak met huisarts te regelen, herhaalrecepten aan te vragen etc. kunt u bellen tussen 8.00-9.30 uur en tussen 10.00-13.00 uur.

Tussen 9.30 en 10.00 uur  hebben we overleg, het zou fijn zijn wanneer u of daarvoor, of daarna belt.

’s Middags is de assistente bezig met haar spreekuur en / of legt de huisarts huisbezoeken af. We zouden u willen vragen dan alleen te bellen over zaken die naar uw inschatting niet tot de volgende ochtend kunnen wachten.

Avond-, nacht- en weekenddienst

Vanaf 17.00 tot 8.00 uur de volgende ochtend, in het weekend en tijdens feestdagen is de waarneming voor spoedzaken geregeld door de Spoedpost Zeist.

Het centrale telefoonnummer voor contact met de spoedpost is: 088-130 96 10.

U dient dus altijd eerst te bellen, ook in geval van spoed. Houdt bij het bellen uw verzekeringsgegevens en medicatieoverzicht (indien u medicatie gebruikt) bij de hand.

Adres spoedpost: Professor Lorentzlaan 76 (in het Diakonessenziekenhuis Zeist).

Afspraak maken

Wij werken alleen op afspraak. U kunt tussen 8.00-9.30 en 10.00-13.00 uur het algemene nummer bellen om een afspraak te maken met de huisarts, de doktersassistente of de praktijkondersteuner

Bij het maken van een afspraak met de huisarts zal de assistente u vragen naar de reden van het contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. Alleen op deze manier kunnen we er voor zorgen dat iedere patiënt op tijd de zorg krijgt die nodig is. De assistente is (net als de huisartsen) gebonden aan het beroepsgeheim en is dus verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

In principe staat er 10 minuten voor een consult, wanneer u denkt meer tijd nodig te hebben omdat u meerdere klachten of vragen heeft kan een dubbele afspraak gemaakt worden.

Huisbezoek

Wanneer het om medische redenen niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, kunt u voor 10.00 uur bellen om een huisbezoek aan te vragen. De assistente beoordeelt, eventueel na overleg met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt.

Over het algemeen is het, als het enigszins mogelijk is, toch beter om naar de praktijk te komen omdat u daar beter onderzocht en eventueel behandeld kunt worden.

Herhalingsrecepten

U kunt uw herhaal recept aanvragen via de receptlijn. Via het algemene nummer, keuze mogelijkheid 2 komt u bij de receptlijn. Het is belangrijk om een aantal  gegevens paraat te hebben wanneer u het herhaalrecept aanvraagt. U vindt deze op het medicijndoosje/flesje. Belangrijk zijn naast de naam en sterkte van het middel ook de doseerwijze, dwz hoe vaak u het medicijn per dag moet gebruiken. Wanneer u het recept op deze manier voor 12.00 aanvraagt kunt u het na 16.00 de volgende werkdag ophalen bij de apotheek.

Wanneer dit niet mogelijk is kunt u uw herhaalrecept telefonisch aanvragen tussen 10.00 en 12.00 uur. Ook dan ligt het recept de volgende middag voor u klaar.

Er bestaat ook de mogelijkheid om bepaalde recepten automatisch via de apotheek te laten herhalen, wendt u zich hiertoe tot uw apotheek voor informatie.

Apotheken

Kromme Rijn Apotheek  Langstraat 4/c  Bunnik (030) 6563376.

Benu Apotheek Boomgaardweg 7 Odijk  (030) 6567711.

Assistentie

De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur en de huisbezoeken. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten.

U kunt bij de assistente verder terecht voor:

  • het meten van de bloeddruk.
  • aanstippen van wratten.
  • verbinden van wonden.
  • oren uitspuiten.
  • hechtingen verwijderen.
  • urine onderzoek.
  • suiker-controle.
  • uitstrijkje (in het kader van het bevolkingsonderzoek).

U kunt hier voor telefonisch een afspraak maken.

Praktijkondersteuning

De Praktijkondersteuner somatiek (POH-S) is een speciaal opgeleide doktersassistente en is deskundig in het uitvoeren van taken die door de huisarts zijn overgedragen. Zij begeleidt onder verantwoordelijkheid van de huisarts mensen met chronische aandoeningen zoals astma/COPD, diabetes mellitus en hart en vaatziekten. U kunt ook bij haar terecht voor begeleiding wanneer u wilt stoppen met roken. Voor het eerste bezoek wordt u altijd door de huisarts verwezen. De huisarts en de POH hebben wekelijks overleg.

De Praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ) is een gespecialiseerd psychiatrisch verpleegkundige opgeleid voor begeleiding en behandeling van mensen met klachten van (mogelijk) psychische, psychosociale of psychosomatische aard. Denk hierbij aan o.a. depressieve – of angstklachten, stress / spanning, trauma, rouwverwerking, burn-out, slaapproblemen en relatieproblemen. De POH-GGZ valt onder verantwoordelijkheid van de huisarts, en u kunt alleen op consult bij de POH-GGZ na doorverwjzing van de huisarts. Tijdens het kennismakingsgesprek anayseert zij de problemen die bij u spelen en kijkt zij samen met u naar de beste behandeling. Dit kunnen gesprekken bij haar zijn, maar zij kan u zo nodig in overleg met de huisarts ook doorverwijzen naar een passende zorgverlener in de buurt (zoals maatschappelijk werk, psycholoog, psychiater).

Privacyreglement

In het Privacyreglement van Huisartspraktijk Reedijk kunt u lezen hoe wij met uw privacy omgaan in onze praktijk.

Privacyverklaring

Klikt u hier voor de Privacyverklaring van Huisartsenpraktijk Reedijk